Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@01:18:16 GMT

خانه های قولنامه ای، بلای جان البرزی ها

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۸۳۱۲۲۴

خانه های قولنامه ای، بلای جان البرزی ها

حاشیه نشینی های گسترده در استان البرز که نزدیکی به پایتخت از دلایل اصلی آن به شمار می رود، موجب شده تا با نگاه منفعت طلبانه سرمایه گذاران به بخش مسکن، ساخت و سازهای غیر اصولی و غیر مستحکم رونق چندانی پیدا کند؛ ساختمان هایی با عمر کوتاه که با کوچک ترین لرزش در نخستین مرحله، راه پله های آنها فرو می ریزد و راه فرار ساکنان برای نجات جانشان بسته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران واشقانی فراهانی خبرنگار بحران در استان ها

این در حالی است که به گفته «مهدی مهرور» مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز از 31 بحران موجود، این استان ظرفیت وجود رخداد 21 بحران و 4 بحران اصلی ( شامل زلزله، سیلاب، خشکسالی و آلودگی هوا) را دارد.

مشکلات واحدهای قولنامه‌ای

«فرهاد غلامی» رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز نیز با اشاره به اینکه بیشتر ساخت و سازهای غیرمجاز در واحدهای قولنامه‌ای اتفاق می‌افتد، گفت: درتمامی موارد ریزش ساختمان ها در استان، ساختمان فاقد جواز و مهندس ناظر بوده و سازمان نظام مهندسی نمی تواند نظارت موثر بر آنها داشته باشد.

وی افزود: در بررسی وضعیت این ساختمان ها دیده می شود که پله ها ریشه ندارد و اولین محلی است که فرو می ریزد. باکس آسانسور نیز بدون کلاف است و راه فرار بر مردم بسته می شود. متاسفانه در سال 95 حدود 190 مورد سقوط کودکان زیر 5 سال از نرده ها، جان پناه پشت بام ها  و ... در استان رخ داد که باید سختگیری مهندسان ساختمان بیشتر شود؛ چرا که طبق مقررات ملی، حفظ جان و مال مردم وظیفه ماست.

البرز تنها استان 2 نقشه ای

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز، ساخت وسازهای غیر مجاز را اصلی ترین و مهم ترین معضل شهری در این استان دانست و گفت: استان البرز زلزله خیز است و باید شرایطی ایجاد کرد تا مردم به آرامش نسبی برسند، اما متاسفانه سرمایه گذاران سودجو در برابر قوانین و نظارت ها، مقاومت می کنند و حتی با مهندسان درگیرهم می شوند. این در حالی است که در کوچک ترین لرزه، 80 درصد سرمایه هر شهروند که مسکن اوست، از بین خواهد رفت.

غلامی با اشاره به اینکه ساخت مسکن در شهر کرج در حال توسعه است، افزود: یکی از روش های پیشگیری از ساخت و ساز غیر مجاز، وجود مجری ذیصلاح است که در این زمینه با شهرداری کرج تفاهمنامه ای منعقد شده و با دیگر شهرداری ها رایزنی کرده ایم که برگه شروع عملیات از شهرداری گرفته شود تا کیفیت کار بالاتر رود.

وی تاکید کرد: اگر در فرآیند ساخت، اصول کامل سازمان نظام مهندسی رعایت شود و سازندگان نیز از مصالح با کیفیت و استاندارد استفاده کنند، عمر ساختمان‌ها افزایش خواهد داشت و در زمان وقوع حوادثی مثل زلزله، دیگر نیاز نیست شهروندان از خانه خارج شوند و آسیب کمی به مال و جان مردم وارد می شود. اما متاسفانه در تنها استانی که بحث دو نقشه ای و تخلفات ساختمانی مطرح است، استان البرز است که مشکلات ناشی ار طرح تفصیلی کرج و درآمد ناپایدار شهرداری این معضل را جدی کرده است.

غلامی برخورداری از یک سازه مقاوم را مطالبه عمومی خریداران مسکن دانست و گفت: خریداران واحدهای مسکونی سرپناهی را خریداری می کنند که اطلاعی از شیوه ساخت آن و مصالح به کار رفته ندارند و بر همین اساس سازمان نظام مهندسی تاکید بر صدور دفترچه فنی و ملکی ساختمان دارد تا صدور شناسنامه فنی برای ساختمان ها با همکاری نظام مهندسی انجام شود.

رعایت ضوابط و مقررات فنی و مهندسی

وی یادآور شد: صدور مجوز ساخت یا پایان کار از سوی مجریان پروژه ها و ساختمان ها، باید با رعایت ضوابط و مقررات فنی و مهندسی انجام شود. سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز با وجود سنگ اندازی ها، در سال 96 حدود 7 هزار بازدید از بناهای در دست ساخت انجام داد که ساخت 3هزارو 51 مورد بنا به دلیل رعایت نشدن اصول فنی متوقف و حدود 30 هزار گزارش مهندسی تهیه شد.  همچنین سالانه 400 پرونده ساخت وساز به لحاظ رعایت نکات فنی در این شورا مورد بررسی قرار می گیرد که این پرونده ها با شکایت سازنده ها یا خریداران در شهرداری ها و اداره کل راه و شهرسازی و بازرسی کل کشور مطرح و به شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی ارجاع داده می شود.

غلامی افزود: به دلیل نظارت مهندسان امسال، حدود 70 درصد این پرونده ها یا رد شکایت شد و یا برائت گرفت. برخی نیز درجه یک و 2 یعنی تذکر کتبی و شفاهی دریافت کرد و تنها 30 درصد منجر به محکومیت های جدی تر شد. اما این کافی نیست و نمی توانیم از جان و مال مردم که موجب تهدید قرار می گیرد، چشم پوشی کنیم.

به گفته رئیس سازمان نظام مهندسی استان البرز، بر اساس استاندارد جهانی عمر مفید ساختمان‌ها 100 سال است، اما در ایران هر ساختمان 30 سال عمر می کند.

 

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۳۱۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا

لندن قرار است میزبان کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی بریتانیا باشد که در زمینی به مساحت دو هکتار بنا خواهد شد و محیط بس‌روح اطراف خود را به فضایی سبز و پرجنب‌وجوش تبدیل خواهد کرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، یک استودیوی معماری بریتانیایی موفق به دریافت مجوزهای برنامه‌ریزی برای توسعه کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در زمینی به مساحت دو هکتار در منطقه بنک‌ساید لندن شده است. سازندگان آن قصد دارند اولین کسانی باشند که به رتبه طلایی گواهی‌نامه WELL Community دست پیدا می‌کنند که چارچوبی برای نظارت بر ویژگی‌هایی مرتبط با سلامت و رفاه ساکنان است. این پروژه خانه‌های جدید، دفاتر، خرده‌فروشی و طیف وسیعی از امکانات فرهنگی و اجتماعی را فراهم می‌کند تا این مکان بی‌روح را به زندگی بازگرداند.

لندن، میزبان کربن‌صفرترین ساختمان بریتانیا

ساختمان جدید صد درصد الکتریکی شامل دو بلوک مسکونی ۲۲ و ۴۰ طبقه دارای ۴۰۰ خانه که ۴۰ درصد آن مسکن‌ارزان قیمت است و یک آسمان‌خراش اداری ۴۵ طبقه خواهد بود و در کل عمر خود کمترین میزان انتشار کربن را در میان ساختمان‌های بلند لندن خواهد داشت. آسمان‌خراش نیز شامل دفاتری اداری خواهد بود که با نور طبیعی روشن می‌شوند و در هر طبقه به تراس‌های بیرونی دسترسی دارند.

سازندگان در نظر دارند این بخش اداری دارای سطحی منعطف برای افزایش طول عمر و تراس‌های سبز آبشاری باشد که به محیط کاری بعدی اجتماعی می‌بخشد. ساختمان یادشده همچنین دارای پمپ‌های حرارتی زمینی خواهد بود که ۹۵ درصد از نیازهای گرمایشی بنا را تأمین می‌کند.

ساختمان‌ها با نوارهایی از روکش‌های سفالی‌رنگ تزئین خواهد شد که روی نماهای لعاب‌دار آسمان‌خراش به‌صورت عمودی و روی بلوک‌های مسکونی به‌صورت افقی اجرا می‌شود.

ساختمان کربن‌صفر جدید لندن فضای کار و اتاق‌های اجتماعات مقرون‌به‌صرفه برای جامعه محلی، مناطق بازی برای کودکان و یک میدان عمومی در مرکز توسعه با مناطق خرید و غذاخوری ارائه می‌دهد.

سازندگان همچنین قصد دارند تنوع زیستی را در این ساختمان تا ۱۵۰ درصد از طریق روش‌های مختلف از جمله کاشت حدود ۱۰۰ درخت افزایش دهند و ساختمان جدید را به یک مرکز کاری و زندگی پررونق تبدیل کنند که به جامعه محلی متصل است و سعی دارد بافت شهری را ارتقا دهد.

فضاهای عمومی جدید و پر جنب‌وجودی نیز در طراحی این بنا در نظر گرفته شده است که با یک مسیر دوچرخه‌سواری و تعدادی از وسایل حمل‌ونقل عمومی برای تشویق سفرهای بدون ماشین به هم متصل خواهند شد.

کد خبر 750241

دیگر خبرها

  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • حادثه در کرمانشاه جان یک نصاب آسانسور را گرفت
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • پرداخت بیش از ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض به نیازمندان البرزی
  • ساخت کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • دستاوردهای متروی مشهد و اصفهان به اشتراک گذاشته می‌شود
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟